Πανελλαδική εφαρμογήlogo


Καλώς ήλθατε στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα www.anynet.gr!Η πλατφόρμα υλοποιεί τον νόμο 4538/2018 «περί αναδοχής και υιοθεσίας». Δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν μια οικογένεια στα παιδιά που την έχουν ανάγκη:


Η ψηφιακή εφαρμογή του νέου νόμου κλείνει μια ανοιχτή πληγή που ταλάνιζε την κοινωνία επί δεκαετίες την ώρα που περίπου 2.500 παιδιά περιμένουν μέσα στα ιδρύματα. Ακόμη και τα ιδρύματα που λειτουργούν με τις καλύτερες συνθήκες δεν υποκαθιστούν ένα σπίτι, μια ανθρώπινη αγκαλιά. Αυτά δεν προσφέρονται μόνο με την υιοθεσία, αλλά και μέσω του θεσμού της αναδοχής. Ο ρόλος του θεσμού της αναδοχής στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποϊδρυματοποίηση είναι καταλυτικός.

Η αναδοχή είναι μια πράξη αλτρουισμού και γενναιοδωρίας. Στοχεύει να προσφέρει στα βρέφη, στα μικρά παιδιά, ακόμη και στους εφήβους, στοργή, τρυφερότητα, ασφάλεια, οικογενειακή θαλπωρή, ερεθίσματα και αποκλειστική φροντίδα, ακριβώς όπως μόνο μια ζεστή αγκαλιά μπορεί να προσφέρει.

Από την Τετάρτη 26 Μαίου 2021 και ώρα 3μ.μ., στο πληροφοριακό σύστημα anynet.gr ανοίγει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης της αναδοχής. Η ενίσχυση απευθύνεται σε όσους είναι ήδη ανάδοχοι ενώ η αίτηση πραγματοποιείται με είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα anynet.gr με κωδικούς Taxisnet.